Bijna Boem

logo-eodUTRECHT – De rechter commissaris stelt een 32-jarige man uit Marknesse 2 weken in bewaring. De man wordt verdacht van handel in gevaarlijke en  en explosieve stoffen.

vuurwerk

In en rond het huis van de verdachte in een woonwijk in Marknesse en in een loods in de Noordoostpolder zijn kruit en grondstoffen voor vuurwerk gevonden. In de loods is ongeveer 2000 kilo aan gevaarlijke stoffen aangetroffen. In en om het huis van de 32-jarige man tientallen kilo’s. Op beide locaties is ook illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. Het vermoeden is dat de verdachte de grondstoffen en gevaarlijk stoffen te koop aanbood via internet en per post naar kopers opstuurde.

Explosieven Opruimingsdienst

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieve stoffen en het illegaal vuurwerk gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Bij de doorzoekingen zijn ook computers en administratie in beslag genomen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.