En opeens wil niemand meer iets zeggen

utrecht-20120327-00147UTRECHT – Met doorgeladen pistolen stonden ze in het portiek klaar om  Omar neer schieten. Stomdronken stond  25-jarige betaald voetballer uit de topklasse daar met een mes in zijn handen. Dat is heel anders dan een oefening, vertelt een agent later. De agent schrijft in zijn slachtofferverklaring dat hij weken niet heeft geslapen van de gedachte dat hij ook had kunnen schieten en wat er dan was gebeurd.

mes

Dat gebeurde niet. Omar liet tenslotte toch maar het mes vallen en hij ging mee naar het bureau. Daar vertelde hij dat hij bezoek kreeg van een man die hem mishandelde. Die man vluchtte weg in een auto. Omar zette de achtervolging in en stak met een het mes door de achterruit van de auto. Hij raakte zijn slachtoffer in zijn achterhoofd. Dat gebeurt niet vaak.

vergeten

De auto zat vol met getuigen. A. werd na 2 maanden vrijgelaten uit voorarrest. Vanaf dat moment zijn de slachtoffers en de getuigen alles vergeten. Het openbaar ministerie had geen problemen met de vrijlating van Omar uit voorarrest. Maar nu moet hij terug naar de cel, vindt een boze officier Esbir Wildeman die ervan baalt dat de achtergronden van deze zaak nooit boven tafel zullen komen. .

voorarrest

De officier eist tegen de strafbladloze Omar 14 maanden waarvan 6 wegens poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De rechtbank vindt dat buiten proportie. Zeven maanden waarvan 5 voorwaardelijk. Omar hoeft niet meer terug naar binnen.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.