Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname in crisistijd

rk1_reasonably_smallUTRECHT – In de Peseta zaak moet 1 getuige in Suriname worden gehoord. De rechtbank stelt voor dat 1 rechter commissaris en 1 griffier afreizen naar Suriname. Omdat deze getuige in alle zaken wordt gehoord, moeten  alle advocaten het verhoor bijwonen. De rechtbank stelt voor om te telehoren.

Richard Korver

Advocaat Richard Korver staat de 48-jarige D.B bij, de hoofdverdachte in deze zaak. Korver voelt er helemaal niets om een belangrijke getuige te gaan telehoren. De advocaat wil oogcontact kunnen maken met de getuige. Hij wil non-verbaal communiceren. Dat telehoren lukt niet eens tussen Utrecht en Lelystad, zegt Korver.

notarissen

De 48-jarige D.B. wordt ervan beschuldigd van hennepteelt, hypotheekfraude en witwassen. De criminele organisatie van B. kocht huizen op van woningbouwverenigingen. Met de waarde van deze huizen zou zijn geknoeid. De huizen zijn gebruikt als hennepplantage.Twee notarissen uit Amsterdam en 1 advocate uit Almere zaten ook in het complot.

snoepreisje

De officier van justitie kan zich prima vinden in het plan van rechtbankvoorzitter De Weerd om niet het verhoor van de getuige in. Suriname via televisieschermen te doen in de rechtbank in Utrecht. Het hoeft in deze crisistijd  tenslotte geen snoepreisje voor ruim 20 toga’s  naar Suriname te worden, stelt de officier. De officier heeft ook nog een tussenoplossing. De 4 of 5 paar advocaten die veel belang hebben bij deze getuige zouden wel de zware reis naar Suriname mogen ondernemen. De rest kan thuis blijven.

De beslissing volgt niet vandaag. De rechtbank heeft de behandeling in stukjes geknipt. De  zaak gaat dinsdag 26 maart verder met nog een regiezitting. Dan staat onder meer de verdachte advocate op de rol. De inhoudelijke behandeling moet in november zijn. De rechtbank vertelt op 9 april of de hele club naar Suriname afreist. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

 7 november 2012 Opgeblazen Pesetazaak met 2 notarissen en 1 advocaat voor de strafrechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.