ADHD krijg je niet van een klap op je hoofd

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Niet alleen principieel is er veel te doen met de positie van slachtoffers in de rechtszaal. Ook de praktijk is niet altijd even gemakkelijk. Slachtoffer zijn haalt bij veel mensen niet de meest oprechte gevoelens naar boven bij het invullen van een vordering. De slachtoffers proberen zoveel mogelijk te krijgen. En een verdachte zal al snel het advies van zijn advocaat krijgen om daar niet te veel tegen in te gaan, want dat komt natuurlijk niet sympathiek over.

schoonvader

Slachtoffer 18-jarige Chris heeft het erg bont gemaakt. Hij zit met zijn ouders vol verwachting op de achterste rij om te zien hoe zijn ex-schoonvader wordt aangepakt. Chris heeft een klap op zijn neus gekregen waar niets van te zien is van de vader van zijn ex-vriendinnetje. Hij vraagt 300 euro terug voor een nieuwe bril terwijl hij al 270 van de verzekering heeft gekregen. Hij vraagt ziektekosten en hij wil vergoeding omdat hij  ontslagen is. Hij is ontslagen vanwege adhd. 

onredelijk

Advocaat Anne Dekkers hakt er flink op in. Maar heel veel helpt het niet want de verdachte heeft zichzelf al veroordeeld. De schoonvader heeft zich compleet onredelijk opgesteld, Hij ontkent glashard dat hij schuld heeft aan de gebroken neus. Binnen 1 minuut heeft hij zowel de officier als de politierechter compleet de gordijnen in gejaagd. De officier eist 120 uur werkstraf. De officier is vooral boos dat een forse veertiger een jong ventje een klap geeft.

stalking

Advocate Dekkers vertelt dat de jongen het meisje bleef lastig vallen toen de relatie was verbroken. Hij gooide met vuurwerk naar de viskar van vader. Hij stond voor het huis. Hij stuurde constant sms’jes. Het is in al die spanningen niet vreemd dat de vader door het lint is gegaan toen de jongen vuurwerk naar zijn viskar gooide, betoogt Dekkers. 

Rechter Krol vindt dat wel raar. U heeft voor eigen rechter gespeeld, besluit de rechter. U had aangifte moeten doen wegens stalking zegt hij tegen de verdachte. Dat was de koninklijke weg geweest. De rechter matigt de straf tot 80 uur. Ook uit de vordering schrapt Krol de grootste gekkigheid en er rest 1200 euro. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.