Negen maanden voor man die Molotov cocktail gooide naar de politie

  1. Rechtbank LimburgROERMOND – De rechtbank Limburg kan zich voorstellen dat de 59-jarige Gijsbert zich door de autoriteiten in de steek gelaten voelde en om die reden op 21 juni 2012 wilde verhinderen dat zijn hekwerk werd verwijderd. Maar die niet opportune handhavingsactie van de gemeente is geen vrijbrief voor gewelddadig verzet tegen rechtmatig overheidsoptreden, oordeelt de rechtbank.

woonwagenkamp

Dat hekwerk had Gijsbert neergezet omdat hij al jaren last had van het nabij gelegen woonwagenkamp.Hij werd bedreigd door de bewoners van dat kamp sinds hij had geklaagd over illegale bomenkap. Vanwege die bedreigingen mocht hij van de gemeente dat hek neerzetten. Dat hek bleek te groot, Toen de gemeente dat hek wilde verwijderen, draaide Gijsbert door.

acht jaar

Het openbaar ministerie was tot hele andere conclusie gekomen. De officier van justitie eiste in januari acht jaar wegens poging tot moord op politiemensen. De rechtbank wilde nader onderzoek. In de tussentijd kwam er een rapport uit waarbij de gemeente aan alle kanten onderuit werd gehaald. Toch eiste de officier van justitie 2 weken geleden opnieuw 8 jaar. De rechtbank liet Gijsbert na die zitting vrij. Dat was al een voorteken. De rechtbank legt 9 maanden op, een straf gelijk aan het voorarrest. (anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 juli 2012 Drie maanden voorarrest voor man die Molotovcocktail naar agenten gooide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.