Vermoorde Marokkaanse vrouw deed volgens advocaat eerder zelfmoordpoging

MiddenNLUTRECHT – Ik heb nog nooit eerder deelgenomen aan een fit gesprek, zegt advocaat Tjalling van der Goot. Hij is niet de enige  in de rechtszaal voor wie dit fenomeen nieuw is. In een Forensisch Intakegesprek (fit) brengen de verschillende disciplines van het Nederlands forensisch Instituut hun kennis bij elkaar om samen de verschillende scenario’s te beoordelen in de zaak tegen Achmed. E. die wordt beschuldigd van moord op zijn echtgenote.,

brand

Het gesprek moet er komen omdat advocaat Van der Goot een eigen lezing tegenover die van het openbaar ministerie zet. Het openbaar ministerie gelooft dat Achmed E. zijn eigen echtgenote heeft doodgeslagen met een honkbalknuppel en dat hij vervolgens brand heeft gesticht in hun woning in Hoograven in Utrecht.

uitsluiten

Raadsman Van der Goot wil weten of de echtgenote van E. zelf het letsel kan hebben toegebracht. Het eerste puntje heeft hij gescoord met dit moeizame verhaal. De patholoog anatoom van het NFI kan het niet uitsluiten dat de vrouw het zelf heeft gedaan. Maar die medicus wil verder niets zeggen omdat een medicus niets mag zeggen over de brand en de bloedsporen in de woning. Daarom stelt de officier een fit gesprek voor.

privacy

Eigenlijk is het aan de rechtbank om dit soort conclusies te vergelijken maar de advocaat gaat akkoord. Hij wil ook het medisch dossier aan van de overleden echtgenote  dossier hebben toegevoegd. Volgens de advocaat deed de echtgenote eerder een zelfmoordpoging. De rechtbank wijst dat af. Privacy van de vrouw weegt zwaarder, vindt de rechtbank.Ook houdt de rechtbank E. in de cel tot tot 28 juni. Dan is de inhoudelijke behandeling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 december 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw ontkent alles

13 september 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw 3 maanden voorarrest erbij

31 augustus 2012 Echtgenoot vermoorde vrouw Hoograven 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.