Aanslag rechtbank Amsterdam eis 15 jaar

 

amsterdam (1)AMSTERDAM – De officier van justitie eist 15 jaar gevangenisstraf tegen de 25-jarige York M. uit Amsterdam die op 21 september een antitankgranaat heeft afgeschoten op het gebouw van de Amsterdamse rechtbank. De schade aan het gerechtsgebouw bedroeg 40.000 euro. Een 24-jarige medeverdachte hoort 5 jaar eisen.

Gerechtsgebouw

Om half 3 ‘s nachts schoot de M. de granaat af vanaf een scooter waarop hij samen met de medeverdachte naar de rechtbank was gereden. De politie vond een vingerafdruk van de verdachte. De lanceerbuis werd opgedoken uit het kanaal. De politie luisterde vervolgens gesprekken tussen de 2 verdachten af. Ze spraken samen over de aanslag. De 2 mannen waren ook betrokken bij een poging tot moord.

raket

Om het York M. even flink in te peperen heeft het openbaar ministerie ervoor gekozen om hem in het gerechtsgebouw terecht te laten staan waarop hij heeft geschoten met een raket. Om het recht op een eerlijk proces voor verdachten zo goed mogelijk te waarborgen, zijn Haarlemse rechters opgeroepen. De advocaten van verdachten beginnen 4 april met hun pleidooi.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 april 2012 Rechtszaak antidemocraten uitgesteld

 16 maart 2012 Zestig dagen erbij voor aanslag op de Rechtbank Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.