Filefuikkiller in hoger beroep

rolstoelARNHEM – Het gerechtshof verlengt de voorlopige hechtenis van de 48-jarige Maikel R., de filefuikkiller. R. is door de rechtbank tot 6 jaar veroordeeld omdat een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt toen hij op een file inreed. Het openbaar ministerie had 10 jaar geëist wegens doodslag en de officier ging in hoger beroep.

rolstoel

R. raakte zelf ook gewond en hij zit nog steeds in een rolstoel. Het openbaar ministerie gelooft niet dat R. iets mankeert. Het om denkt dat R. zielig doet om zo een lagere straf te krijgen. Bovendien vindt het openbaar ministerie nog steeds dat R. zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag, De rechtbank zag nergens in de hele wilde achtervolging dat R. de opzet had om zijn onschuldige slachtoffer om te brengen.

Het hoger beroep is niet zonder risico’s  want de rechtbank heeft een relatief hoge straf opgelegd voor een lichter feit.  Een datum voor de volgende zitting is nog niet bekend. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 oktober 2012 Filefuik werkte goed

26 september 2012 Filefuikagenten mochten rare capriolen uithalen

24 september 2012 De rolstoel van de filefuikkiller

22 augustus 2012 Filefuikagenten wel fout niet strafbaar

2 juli 2012 Filefuikkiller weer langer vast

14 mei 2012 Filefuikagenten verdacht van veroorzaken van gevaar op de weg

23 april 2012 Filefuikkiller weer vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.