Riskant hoger beroep voor medewerkster die een tbs’er hielp ontsnappen

hoevenARNHEM – Zij is overtuigd van haar eigen onschuld. Daarom is mijn cliënte in hoger beroep gegaan. Dat zegt advocaat Xander Sijmons over de 35-jarige therapeute uit Maarssen die ervan wordt beschuldigd dat zij een buitendeur open heeft laten staan van de Van der Hoevenkliniek in Utrecht.

douchen

Door die open deur ontsnapte een tbs’er met wie de vrouw het op zijn minst erg goed kon vinden. Zo goed dat hij na zijn ontsnapping bij haar mocht douchen. De twee bleken liefdesbrieven uit te wisselen. Volgens de therapeute deed zij dat omdat ze bang was voor de tbs’er.  Ze wilde hem op afstand houden.

werkstraf

De officier van justitie in Utrecht eiste al  gevangenisstraf maar de rechtbank liet de vrouw wegkomen met 240 uur werkstraf omdat ze voor haar kinderen moet zorgen. De vrouw ging in hoger beroep, want zij heeft dit eenvoudig niet gedaan, zegt advocaat Sijmons. De advocaat generaal maakt haar in ieder geval goed aan het schrikken met een eis van 1 jaar waarvan 4 maanden voorwaardelijk.   De uitspraak is op 19 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.