Oud voetbalgeweld

VVA 71UTRECHT – De 45-jarige Gerard heeft geluk vindt de officier van justitie. Gerard heeft geluk omdat hij 2 jaar geleden een kopstoot heeft uitgedeeld op een voetbalveld. Toen was geweld tijdens een amateurvoetbalwedstrijd niet zo’n item als nu vlak na de dood van de grensrechter. Twee jaar geleden is Gerard door de officier van justitie uitgenodigd op een Tom-zitting om een werkstraf te halen. Vandaag zou dat heel anders zijn gegaan, vertelt de officier.

elftal

Gerard stond langs het veld te kijken bij zijn eigen elftal van VVA-71 tegen OSM uit Maarssen. Hij riep iets tegen een speler van de OSM. Die speler stormde op Gerard af en vervolgens deelde Gerard een kopstoot uit. Over die gang van zaken is iedereen het eens. De speler liep een gekneusde of gebroken neus op. Het letsel is niet duidelijk.

voetbalgeweld

De officier eist 80 uur werkstraf. Hij benadrukt dat de maatschappij ziek is van geweld op het voetbalveld. De officier weegt mee dat Gerard in de tussenliggende jaren 2 jaar niet meer met de politie min aanraking is gekomen. Gerard vindt dat er sprake is van zelfverdediging daarom is hij ook niet naar de officier toegegaan om de werkstraf uit te voeren.

zelfverdediging

Maar rechter Paul Waarts veegt dat betoog van tafel. Zelfverdediging is het wanneer u geen kant op kunt. Maar u kon rustig weglopen toch deelt u een kopstoot uit, stelt de politierechter. De rechter benadrukt nog een keer dat er in de nieuwe richtlijnen 6 weken celstraf  wordt gegeven voor een kopstoot. Rechter Waarts is milder dan de officier omdat er verder geen medische rapportage is over de neus van het slachtoffer.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.