25 Liquidaties per jaar

utrecht-20130304-00474UTRECHT – Schulden, stress en een veel druk. Zo omschrijft de 30-jarige Richard B. zijn persoonlijke situatie Daarmee bent u precies iemand die valt voor de verleidingen van de hennephandel, constateert rechter Jan Krol.

televisiezaal

De zitting tegen Richard is in de televisiezaal van de rechtbank. Die zaal is vorig jaar al omgebouwd voor het succesvolle programma De Rechtbank. De zaak tegen Richard komt in de nieuwe serie. En als er televisie is, dan haalt iedereen zijn mooiste mensen van stal. De rechtbank kiest voor Jan Krol, omdat de groeven in diens  voorhoofd zo mooi passen bij het beeld van de wijze ervaren rechter.

hennep

En ook officier kan niet wachten tot de zaak begint. Officier Henk Jan Starrenburg wordt door zijn collega’s Hennep Henk genoemd omdat hij zoveel van hennep afweet. De officier wil het allemaal vertellen in de zaal en op de televisie. Advocaat Joop van de Beek heeft zijn haren een keertje extra gekamd. Hij kan zichzelf blijven.

Marokkanen

Richard geeft de officier ook alle kans om extra streng uit de hoek te komen. Een papiertje met het adres van Richard is gevonden tussen hennepresten die op een recreatieterrein waren gedumpt. De buren verklaren bovendien zeer belastend over  Richard die midden in de nacht met 3 Marokkanen de flat leeghaalde.

zwanger

Richard wil de rechter doen geloven dat hij alleen bij het aanleggen van de plantage is geweest. Daarna is  bij zijn vriendin ingetrokken die zwanger was. Daarna is hij een paar maanden later teruggekomen om de boel af te breken, want hij wilde er weer in. Maar hennep heeft hij nooit gezien.

strafblad

Onzinnig verhaal natuurlijk en de officier de kans om even flink los te barsten. Er zijn 25 liquidaties per jaar te danken aan de hennephandel. Een op de 5 branden in Nederland heeft te maken met hennep. De officier eist 4 maanden cel waarvan 1 voorwaardelijk en hij wil 100.000 euro ontneming.

De wijze rechter Krol mag er 2 weken over nadenken of hij de strafbladloze Richard in de cel wil hebben. Want daar is Richards advocaat het natuurlijk helemaal niet mee eens. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.