Hoger beroep loopt verkeerd af voor verliefde secretaresse die een tbs er liet ontsnappen

hoeven_thumbARNHEM – Het gerechtshof oordeelt dat voor iemand die een tbs’er laat ontsnappen geen andere straf past dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Het hof legt een 35-jarige voormalig medisch secretaresse van de Van den Hoevenkliniek in Utrecht 6 maanden gevangenisstraf op.

kliniek

De medewerkster heeft de deur open laten staan en zij heeft de tbs’er onderdak geboden, stelt het hof vast. De vrouw wisselde liefdesbrieven uit met de verdachte. Maar dat deed zij om hem op afstand te houden, zegt zij zelf.

bijzondere taak

De secretaresse had zich bewust moeten zijn van haar bijzondere taak als medewerkster van een tbs kliniek Ze had zich bewust moeten zijn van de zwaarwegende consequenties van haar handelen voor de tbs’er en voor het tbs-systeem, vindt het hof.

Daarmee loopt het hoger beroep slecht af voor de vrouw. De rechtbank in Utrecht had haar 240 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijk opgelegd. De rechtbank woog zwaar mee  dat de vrouw voor haar kinderen moet zorgen. De verliefde secretaresse ging in hoger beroep omdat ze zich onschuldig voelde. Het hof stuurt haar naar de gevangenis (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 april 2012 Riskant hoger beroep voor medewerkster die een tbs er hielp ontsnappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.