Een leven lang slachtoffer van ontucht en nu als verdachte in de rechtbank

Utrecht-20120328-00148UTRECHT – De lijst media-optredens van de 47-jarige Robert van de L. is lang. In 1987 begon hij bij Sonja. Daar vertelde hij over de pedofiele directeur van het kindertehuis door wie hij was misbruikt. Vijfentwintig jaar lang strijdt hij nu tegen seksueel misbruik en hij is bij de voedselbank en de schuldsanering terechtgekomen door tegenwerking van verschillende instanties. Zo schrijft hij zelf op zijn website,

sociale media

Volgens zijn advocaat Gerard van der Meer is Van de L. vooral via sociale media bezig met de strijd tegen seksueel misbruik. In de tussentijd raakte hij ook in een ander gevecht betrokken. Toen de politie in Baarn hem wilde fouilleren zou hij de agenten hebben uitgescholden voor kankerlijers. Ook wordt hij beschuldigd van het tegenwerken van zijn arrestatie. Hier valt overigens ook te lezen wat Van de L. zelf vindt van zijn aanhouding.

fouilleren

Advocaat Van der Meer wil graag weten waarom de agenten de verdachte wilden fouilleren. Dat staat nergens op papier zegt de advocaat. Ook wil hij weten of er een dokter bij Van de L. is geweest. Politierechter Severeijns houdt de zaak 2 maanden aan om dat op papier te laten zetten. Daarna moet de advocaat laten weten of hij genoeg heeft aan de verklaringen of dat hij de agenten ook nog als getuige wil laten horen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.