Een goed voorbeeld voor mijn kinderen

019UTRECHT – Joe is 20 jaar in Nederland en hij vindt zelf dat hij een oppassend burger is. Maar hij is al een keer veroordeeld wegens geweld. Hij is samen met Kenneth uit Guinee gekomen. Kenneth heeft een strafblad van 9 pagina’s. Het is misschien overdreven van Joe en Kenneth te verwachten dat ze dagelijks onze koning bedanken voor hun verblijf hier. Maar de regels naleven was misschien gepast geweest.

stomerij

Kenneth heeft een stomerij. Ze moeten bij de politierechter verschijnen omdat ze een vriend uit Guinee kort hebben geslagen in die stomerij. Joe kan heel rustig vertellen dat hij niets heeft gedaan. Dat hij niet heeft geslagen dat hij een normaal leven wil opbouwen en dat hij een goed voorbeeld wil zijn voor zijn 3 kinderen. Hij is al 1 keer veroordeeld  omdat hij een ambtenaar heeft bedreigd toen hij geen uitkering kreeg. Dat was een racistische ambtenaar volgens Joe.

beslag

De vriend kwam in de stomerij verhaal halen omdat de auto die hij van Kenneth had gekocht door de politie in beslag was genomen. Deze vriend was een paar koppen kleiner dan de 2 mannen, maar hij vloog ze wel aan. De mannen pakten hem beet en schopten zelfs door toen hij op de grond lag. Het slachtoffer heeft veel lichte verwondingen.

Afrika

De verdachten ontkennen maar de vriendin van het slachtoffer heeft alles gezien. De buurman, een makelaar, bevestigt de lezing van het slachtoffer. Maar ook deze makelaar is een racist volgens de verdachten. Hij heeft aan Kenneth gevraagd waarom hij geen stomerij in Afrika is begonnen na een ruzie over de plek van de vuilcontainer.

makelaar

De officier eist 120 uur werken en 1 maand voorwaardelijk. Politierechter Marieke Engbers hecht geloof aan de verklaring van de makelaar. Want het slachtoffer is net zo zwart als de verdachten het is haar niet duidelijk waarom de racistische makelaar de 2 verdachten zou belasten. De 2 mannen krijgen allebei 120 uur werkstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl).,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.