Een stalkende kruisvaarder

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Hoe kan ik u laten stoppen vraagt rechter Grapperhaus na een uur aan de 56-jarige Jan S. S. wordt beschuldigd van het stalken van een buurman die ook penningmeester is van de Vereniging van Eigenaren.  Iemand moet dit doen, antwoordt S. Hij vindt het zelfs zielig voor zijn slachtoffer, maar S. heeft geen keus. U bent een kruisvaarder die niet te stoppen is, concludeert politierechter Grapperhaus

S. heeft een appartement net als zijn slachtoffer een flat in een luxe woontoren in Amersfoort. Hij raakte in de war na het lezen van de splitsingsakte. Volgens S. konden uit die aktes hoge boetes voor alle bewoners voortvloeien. Hij schreef de penningmeester aan. Het was grote onzin maar hij kreeg serieuze antwoorden.

Meld Misdaad Anoniem

Daarna begon S. de penningmeester, die een beetje bekendheid geniet als directeur van Meld Misdaad Anoniem, lastig te vallen. Eerst uitte hij zijn mening grof op het mededelingenbord in de flat. Daarna begon hij met mailen.  Dat mailen is het ergst vertelt het slachtoffer op de zitting. Hij krijgt zelfs mail tijdens zijn vakantie. S. mailde zelfs 200 mensen onder wie minister Opstelten met verhalen over zijn slachtoffer.

dwangsom

Slachtoffer Ruud Smulders spande een civiele rechtszaak aan. Hij won. Er werd een dwangsom van 1000 euro per overtreding gezet. Dat werkte niet. S. overtrad de afspraak meer dan honderd keer. Hij moest de maximale dwangsom van 50.000 euro betalen. S. betaalde 20.000 voor de rest van dat bedrag ligt beslag op zijn huis. Hij zou stoppen dan zou dit bedrag niet worden geïnd.

aangifte

Maar stoppen deed hij niet. Slachtoffer Smulders deed aangifte. S. vertelt dat hij niet anders kan. Hij moet de mensen beschermen hij vindt het een schande dat de politiek niet optreedt. De officier leidt daaruit af dat S. niet op zal houden. De officier eist 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. S. gaat de cel in als hij weer begint.

gevangenis

S. vertelt aan de politierechter dat hij de gevangenis afgrijselijk vindt. Zijn advocaat Peter Plasman betoogt dat het ophangen van op een mededelingen op een bord dat daarvoor is bedoeld, geen stalking is. Maar daar denkt de rechter anders over. Zij neemt de eis over. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.