Dodelijke ripdeal Falklanddreef Utrecht 10 Amsterdam 9 jaar cel

rbu193UTRECHT  – De rechtbank vertelt zonder tegenspraak op de laatste zittingsdag in deze zaak hoe het allemaal precies is gegaan op de Falklanddreef.  Het begint rommelig als de beveiliging besluit dat de oorspronkelijk gekozen zaal niet veilig genoeg is voor deze zaak. De beste zaal om 2 groepen bezoekers te scheiden blijft lang bezet. En als de uitspraak eindelijk begint, blijken er nauwelijks belangstellenden te zijn.

noodweer

Alle verdachten komen aan de beurt en rechter Marieke Engbers stelt vast dat Ghoula A. als eerste heeft geschoten. Er is geen sprake van noodweer, zegt zij. De 3 negroide mannen die net 4 Utrechtse Marokkanen hadden geript, probeerden zo stil en onopvallend mogelijk weg te komen. Ze hadden er geen belang bij met getrokken wapens rond te lopen. De rechtbank is ervan overtuigd dat de 3 vluchtende Amsterdammers niet hadden verwacht dat de Utrechters nog iemand op wacht hadden gezet.

ongewapend

Een ongewapende Amsterdammer ging neer. Een gewapende Amsterdammer schoot terug. Dat is Elton R. geweest volgens de rechtbank. R. krijgt 6 jaar. De enige die deze dag een beetje prettig doorkomt, is Cayasso S. uit Amsterdam. Hij heeft volgens het vonnis niet geschoten en daarom krijgt hij maar 3 jaar cel terwijl er 6 was geeist.

werkstraf

De 4 Utrechters die geript zijn in de flat aan de Falklanddreef krijgen allemaal een werkstraf van 200 uur en 3 maanden voorwaardelijk wegens hennephandel. Hun advocaten hadden aangevoerd dat het oneerlijk was dat het Openbaar Ministerie de 3 hoofdverdachten niet vervolgt wegens hennephandel. Maar volgens de rechtbank mag het om dat best. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 april 2013 Een keurig nette jongen die toevallig op het verkeerde moment op de Falklanddreef was

19 april 2012 Wildwest op de Falklanddreef

17 april 2013 Slachtoffers ripdeal Falklanddreef aan het werk

18 maart 2013 Hoe klinken schoten van verschillend kaliber

27 oktober 2012 De good guy van Jan Hein Kuijpers op de Falklanddreef

14 september 2012 Weer 45 dagen 2 verdachten schiepartij Falklanddreef

11 augustus 2012 Schieten op Falklanddreef 3 maanden binnen blijven

2 augustus 2012 45 dagen voor 2 verdachten schietpartij Falklanddreef

30 juli 2012 Schutter dodelijk ripdeal Falklanddreef opgesloten

18 juli 20012 Verdachten dodelijk afrekening Overvecht in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.