Minderjarige doodrijder doorrijder 2 weken binnen

Jan van Eijcken 02 mei 1997jpgUTRECHT – De rechter commissaris stelt een 17-jarige jongen uit De Bilt 2 weken in bewaring. De jongen wordt beschuldigd van doodslag. Hij zou op 15 mei in De Bilt een 76-jarige voetganger hebben doodgereden.

Jan van Eijken

Het slachtoffer, oud wethouder Jan van Eijken van de gemeente De Bilt, wilde een zebra oversteken. Hij werd doodgereden door een Volkswagen Golf. De bestuurder stopte niet. Hij reed met hoge snelheid door. De politie hield kort daarna de 17-jarige jongen en een 16-jarige vriend aan. Ze zaten samen in de auto.

voorlopig rijbewijs

Een 17-jarige mag in Nederland met een voorlopig rijbewijs rijden. Hij moet altijd vergezeld worden door een vaste begeleider met een echt rijbewijs. De 16-jarige jongen is naar huis gestuurd. De raadkamer is op 30 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

2 gedachten over “Minderjarige doodrijder doorrijder 2 weken binnen”

  1. En wat krijg die jongen 1 à 2 jaar! Kom Nederland wordt eens goed wakker en kom eens met zwaarde straffen voor dit zwaar noodlottig ongeval.
    Mijn buur jongen was in 1997 dood gereden in een woonerf man was zwaar onder medicatie en had alcohol op en wat kreeg hij 2 jaar ivm goed gedrag.
    Die leefd nu vrolijk verder en mijn oude buurtjes leven ligt in diggelen.
    Zijn van ellende uit elkaar gegaan. Kan alleen zeggen oneerlijke land leven wij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.