Een doodskist op de oprijlaan van de notaris

doodskistUTRECHT – De 50-jarige Alex schreef een brief aan roddelblad Privé en aan misdaadjournalist John van den Heuvel dat notaris Ten Broecke het lichaam van zijn moeder had kwijtgemaakt. Alex vond dat de notaris uit zijn ambt moest worden gezet. Hij schreef er niet bij dat de notaris zijn zwager was en dat ze al jaren ruzieden.

begrafenis

De vrouw van de notaris, de zus van Alex, zorgde voor hun moeder tot ze doodging. Ze nodigde Alex en nog een broer en een zus niet uit voor de begrafenis. Alex werd gek van verdriet en rouw, vertelt hij aan de politierechter. De buitengeslotens broers en zus werden nog kwader toen er opeens een lening opdook. Hun overleden moeder had geld geleend van de notaris en het erfdeel werd kleiner.

doodskist

Alex zette bij het woonhuis van de notaris doodskisten neer omdat de notaris weet hoe hij een doodskist snel kan  laten verdwijnen. Zo schreef hij. Hij deelde ook nog pamfletten uit met minder prettige teksten. De notaris begon een civiele zaak en hij won deze. Dat is 2 jaar geleden. En daarna is er volgens advocaat Kraal niets meer gebeurt. Kraal betoogt dat het openbaar ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard omdat het geschil al civiel is opgelost. Daar denkt politierechter Severeijns anders over.

voorgeschiedenis

Officier Esbir Wildeman geeft aan dat het angstaanjagend is om een doodskist ergens op de stoep te zetten. Vanwege de voorgeschiedenis is het minder bedreigend. De officier houdt het op smaad en belediging omdat de familietwisten niet met het functioneren van de notaris te maken hebben. Hij eist 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De politierechter legt 1 maand voorwaardelijk op. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.