Eis 30 maanden voor nepbom bij advocatenkantoor

Rechtbank OverijsselALMELO – De officier van justitie eist 2,5 jaar gevangenisstraf  tegen een 24-jarige man uit Enschede. De man zou in zijn woonplaats een nepbom hebben geplaatst bij advocatenkantoor Bolwerk en bij een tankstation. Bij het tankstation probeerde hij een medewerker geld afhandig te maken door te dreigen met een ontploffing.

 

pakketje

Op 12 november 2012 kreeg de politie een melding van een verdacht pakketje bij een advocatenkantoor aan de Laaressingel in Enschede. De politie vond een zwart pakketje ter grootte van een schoenendoos met daaraan draden en een zichtbaar rood lampje. Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bleek het te gaan om een nepbom.

tankstation

Op 19 november 2012 kwam er, rond half een ’s nachts, bij een medewerker van een tankstation aan de Boulevard 1945 in Enschede een telefoontje binnen waarbij een man vertelde dat hij een plastic zak bij de auto van de medewerker had gelegd. De medewerker moest hier binnen enkele minuten geld in doen, anders zou het tankstation worden opgeblazen met explosieven. Op het grasveld bij het tankstation lag een pakketje dat verpakt was in een plastic zak, deze bevatte ook een nepbom.

maatschappelijke onrust

Volgens de officier heeft de verdachte beide nepbommen heeft geplaatst. De omgeving van het advocatenkantoor is ontruimd geweest. De verdachte heeft volgens de officier voor grote maatschappelijke onrust gezorgd. De uitspraak is op 5 juni. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

6 december 2012 2 maanden erbij voor plaatsen  nepbom advocatenkantoor

23 november 2012 Man die nepbom plaatste bij advocatenkantoor in de cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.