KPN-hacker aan de slag

 

KPNROTTERDAM – De officier van justitie eist 200 uur werkstraf en een jaar vrijwel geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar tegen de KPN hacker. Deze inmiddels 18-jarige verdachte hackte de site van telecomprovider KPN. De onvoorwaardelijke gevangenisstraf, 43 dagen, heeft de verdachte al in voorarrest uitgezeten.

KPN

De kinderrechter behandelde de strafzaak achter gesloten deuren, omdat de verdachte vorig jaar nog minderjarig was. De jongeman had zich zo diep in de systemen van KPN genesteld, dat hij met een paar muisklikken internet en bellen voor alle klanten van KPN kon blokkeren. Hij stond daarnaast terecht voor het hacken van een universiteit en een IT-beveiligingsbedrijf.

verveling

In het politieonderzoek is naar voren gekomen dat de jongen hackte uit verveling en  voor de lol. De gevolgen leken hem allemaal echter weinig te kunnen schelen, stelt de officier. De uitspraak is op 7 juni. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 augustus 2012 KPN hacker getuige horen in Australie

3 mei 2012 Internetverbod voor vrijgelaten KPN hacker

9 april 2012 Dertig dagen voorarrest erbij voor KPN hacker

26 maart 2012 KPN hacker sprak zijn mond voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.