Rechter commissaris zet 1 Ubica kraker op straat

24756UTRECHT – De rechter commissaris laat 1 dakloze kraker vrij die was opgepakt na de rellen rond de ontruiming van de Ubicapanden in het centrum. Negen andere krakers blijven in de cel. Dat vertelt advocate Lydia Plantenga als zij na een 9 uur lange dag de rechtbank in Utrecht verlaat.

politierechter 

Plantenga verdedigt 9 krakers. De grote groep wordt beschuldigd van poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachten rade. Dat is een 12 jaarsfeit en daarom moet bijna iedereen binnen blijven. De ene kraker die nu buiten is, wordt niet van dit feit verdacht en daarom mocht hij gaan, zegt Plantenga

politierechter

De hele groep moet op 4 juni bij de politierechter verschijnen op verdenking van openlijke geweldpleging. Op dezelfde dag dient een kort geding van de nieuwe eigenaar van het pand tegen de huidige eigenaar Willem Vloet. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

.27 mei 2013 Ubica krakers voor de rechter commissaris 

24 mei 2013 Huisbaas Wim Vloet wint alweer een rechtszaak Ubica Krakers moeten nu echt weg

14 mei 2013 Ubica krakers in hoger beroep

8 mei 2013 Husbaas Vloet wint een keer een zaakje

24 april 2013 Wim Vloet probeert de krakers uit de Ubicapanden te jagen

7 april 2013 Huisbaas Wim Vloet moet de krakers uit de Ubicapanden wegjagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.