Spong en Smeets kunnen naar huis

 

twitterMale Belieber ***@MaleBelieber22 1m

Pseudo-dokter/advocaat Spong denkt dat slagaderaandoening de oorzaak is dood #grensrechter veel aannemelijker dan kopschoppen. Tuurlijk.

 

LELYSTAD – Veel getwitter komt er onder leiding van Nederlands ongekroonde  twitterkoningin Saskia Belleman uit de rechtbank in Lelystad. Daar dient de zaak tegen 8 verdachten die grensrechter Richard Nieuwenhuizen zouden hebben doodgeschopt. Het getwitter van Belleman is deskundig en haar twitterende collega’s doen nauwelijks voor haar onder.

grensrechter

Dat geldt niet voor veel andere twitteraars die vandaag onder hashtag grensrechter vrolijk meedoen. Zij maken zich vooral druk om advocaat Gerard Spong. En de slagaderaandoening waarmee het kantoor van Gerard Spong een paar dagen voor de zitting tevoorschijn is gekomen. Die aandoening zou de dood van Richard Nieuwenhuizen kunnen hebben veroorzaakt. Dat zou de voetballers en 1 voetbalvader van Nieuw Sloten vrijpleiten.

NFI

De medisch deskundigen worden op zitting gehoord en de twitteraars kwamen tot de ontdekking dat het NFI veel overtuigender was dan de deskundigen van Spong. Spong en –kantoorgenoot- Smeets kunnen naar huis met hun specialist. NFI komt duidelijk als winnaar uit de strijd, twitterde een bestuurslid van voetbalclub Buitenboys uit de rechtbank.

doodschoppen

Al die ondeskundige twitteraars begrijpen niet dat Spong niet hoeft te bewijzen dat een slagaderaandoening de oorzaak is geweest. Het is de taak van het openbaar ministerie om te bewijzen dat de voetballertjes van Nieuw Sloten Richard Nieuwenhuizen hebben doodgeschopt. Zelfs als dat de waarheid is, dan is het bewijzen al geen gemakkelijke opgave.

Spong en Smeets hoeven alleen maar een alternatief aan te dragen. Als de advocaten zoveel twijfel zaaien dat de voetballers van Nieuw Sloten moeten worden vrijgesproken dan doen zij de rechtsstaat een plezier. Spong en Smeets hoeven voorlopig niet naar huis. De zaak gaat 30 mei verder.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 februari 2013 Laatste raadkamerbeslissing in doodschoppen grensrechter

17 januari 2013 Doodschoppen grensrechter 1 maand erbij voor 3 spelers van Nieuw Sloten

28 december Nog 3 spelers en 1 voetbalvader een maand binnen

20 december 2012 Eenzame kerst voor jeugdvoetballers Nieuw Sloten

14 december 2012 Ook voetbalvader en 3 spelers Nieuw Sloten in bewaring

11 december 2012 Vierde speler Nieuw Sloten in bewaring na doodschoppen grensrechter

6 december 2012 Doodschoppers grensrechter blijven 2 weken binnen

4 december 2012 Voetballers Nieuw Sloten die grensrechter doodschopten donderdag voorgeleid.

3 december 2012 Doodschoppers grensrechter Buitenboys Almere voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.