De geest van de grensrechter

Allen WeerbaarUTRECHT – De geest van de overleden grensrechter waart hier door de rechtszaal maar dit is een hele andere zaak, zegt advocate De Zeeuw. Zij verdedigt de 20-jarige Sarjay. Hij heeft een schop uitgedeeld tegen het hoofd van een tegenstander. En Sarjay heeft dat ook bekend. Dat is al een belangrijk verschil.

Allen Weerbaar

Sarjay speelde thuis met het tweede team van Allen Weerbaar uit Bussum op 11 november 2012 tegen het vierde van Quick uit Amersfoort. De stand was 3-1 voor bezoekers. Bij die bezoekers raakte vlak voor tijd iemand geblesseerd.Die persoon bleef liggen. De scheidsrechter liet doorspelen. Allen Weerbaar stopte niet. Sarjay was aan de bal op weg naar de goal. Hij werd door 2 spelers van Quick onderuit geschoffeld.

KNVB

Sarjay viel op de grond. Hij stond op. Hij begrijpt op de zitting nog steeds niet wat er toen met hem gebeurde. Hij deed een stapje naar achteren en hij haalde uit. Hij schopte keihard tegen het hoofd van de linksback van Quick, de 31-jarige Robbert uit Amersfoort. Getuigen werden er misselijk van. Sarjay werd voor 5 jaar geschorst door de KNVB.

ontploffing

Robbert heeft het gelukkig overleefd en hij kan op de zitting vertellen hoe het voelt om een schop tegen je hoofd te krijgen. Hij dacht dat zijn hoofd ontplofte. Er werd een scan gemaakt er was weinig aan de hand. Maar Robbert hield constant hoofdpijn.

hersenkneuzing

Drie weken later werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodgetrapt in Almere. En Robbert werd heel erg bang omdat zijn hoofd maar pijn bleef doen. Hij liet nog een scan maken en volgens de specialist was er een diepe hersenkneuzing maar geen blijvende schade. Drie maanden later kon Robbert weer aan het werk. Hij miste zijn jaarbonus. Hij eist in totaal 3000 euro schadevergoeding. Officier van justitie Sprakel wil daar een werkstraf bij van 160 uur en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

mishandeling

Advocate De Zeeuw zegt heel keurig dat het heel erg is voor Robbert. Haar client heeft 1 trap uitgedeeld, waar de grensrechter door een hele groep jongens in elkaar is getrapt. Ze vindt het een normale mishandeling. Zij wil een veel lagere straf. Ook omdat Sarjay al is gestraft door de KNVB. Rechter Kilian noemt het poging tot zware mishandeling en hij legt 120 uur werkstraf op en 2000 euro schadevergoeding. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.