Een verdwenen asielzoeker die al lang weg had moeten zijn maar die van de officier 2 jaar mag blijven

miiddenUTRECHT -  Driemaal is scheepsrecht. Op de derde zitting is de 32-jarige Chernon B. wel uit eigen beweging verschenen. Hij wacht op de gang het begin van zijn zaak af. Hij blijkt het vertrekzetcentrum in Ter Apel te zijn ontvlucht, maar hij is keurig met zijn advocaat op de zitting van de rechtbank verschenen.

keel

B. raakte slaags met een groep bewakers die hem in detentiecentrum Zeist in de isoleer wilden gooien. Hij kneep een bewaker de keel dicht. Die bewaker kon zich alleen  bevrijden door met het riempje van zijn helm een eigen tand los te rukken. De bewaker schrijft dat hij dacht dat hij zou stikken. Hij wil 2500 euro schadevergoeding.

Sierra Leone

B. was uitgeprocedeerd en hij blijkt te zijn uitgezet. Hij moest al lang weg zijn. B. vertelt dat hij terug wil naar Sierre Leone waar het geen oorlog meer is. Hij mocht alleen het land niet uit van de officier van justitie. De officier regelde dat hij in Ter Apel mocht blijven. Dat is eigenlijk tegen de regels want daar mogen alleen mensen blijven die direct weg kunnen. Chernon was er ontevreden. Hij vluchtte weg. Hij werd in Duitsland opgepakt, teruggebracht naar Nederland maar hij vluchtte weer. Hij zegt dat hij nu in Maastricht woont, maar een adres kan hij niet geven aan de rechtbank.

vluchtgevaar

De officieer eist 2 jaar wegens poging tot doodslag. De officier wil ook dat de Chernon die verslaafd is aan hasj  gevangen wordt gezet. De officier denkt dat Chernon weg zal vluchten. De politie staat al klaar op de gang van de rechtbank. Maar de rechtbank wil eerst uitspraak doen voordat B. achter de tralies verdwijnt. De uitspraak is op 14 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 februari 2013 Langzaam schrijdt het proces voort tegen een verdwenen asielzoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.