De nieuwe tactiek van de Ubica krakershoofdman

IMG-20130525-WA000UTRECHT – In een beschaafd pak en een stropdas komt Rogier M. uit de cellengang. Dat is opvallend want de mode bij de krakers is al jaren hetzelfde. M. is de Utrechtse krakershoofdman. Hij was de eerste Nederlander die werd veroordeeld toen kraken strafbaar werd. Al jarenlang duikt zijn naam op bij krakersacties.

Ubica panden

Rogier is welbespraakt en hij kan zichzelf goed verdedigen maar dit keer doet beroept hij zich op zijn zwijgrecht. De oude Rogier liet zich vroeger vrij snel uit de tent lokken en barstte los. Dit keer is hij gedrild door zijn advocate Lydia Plantenga. Zij heeft hem duidelijk gemaakt dat die open houding alleen maar extra straf oplevert. Rogier zegt niets en hij houdt het verrassend genoeg vol. Hij onderscheidt zich niet van zijn makkers in het Ubica kwaad.

verfbom

Rogier was wel de laatste die uit het pand moest worden gezaagd. Ook dat is een Utrechtse traditie. Tegen die politiemensen heeft hij zich toch niet kunnen inhouden. die schrijven op dat Rogier een verfbom naar een ME-bus heeft gegooid. De officier eist 6 maanden tegen hem omdat hij vaker is veroordeeld wegens kraken. Tegen de andere krakers die in het Ubicapand zijn aangehouden, eist de officier 4 maanden.

vrijspraak

Rechter Pieter van Riemsdijk oordeelt dat de strafmaat flink omlaag kan. Hij legt 7 krakers 1 maand cel op. Rogier M. krijgt 2 weekjes meer vanwege zijn strafblad. Zijn nieuwe tactiek lijkt redelijk succesvol. De tiende verdachte die werd verdacht van brandstichting wordt vrijgesproken.  Geen enkel bewijs. (andereverhalenuitderechtbank,nl)

lees ook

4 juni 2013 Utrecht was een oorlogsgebied tijdens de ontruiming van de Ubicapanden 

28 mei 2013 Rechter commissaris zet 1 Ubica kraker op straat

.27 mei 2013 Ubica krakers voor de rechter commissaris

24 mei 2013 Huisbaas Wim Vloet wint alweer een rechtszaak Ubica Krakers moeten nu echt weg

14 mei 2013 Ubica krakers in hoger beroep

8 mei 2013 Husbaas Vloet wint een keer een zaakje

24 april 2013 Wim Vloet probeert de krakers uit de Ubicapanden te jagen

7 april 2013 Huisbaas Wim Vloet moet de krakers uit de Ubicapanden wegjagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.