Utrecht was een oorlogsgebied tijdens de ontruiming van de Ubicapanden

Utrecht-20130604-00533UTRECHT – In  het zonnetje op de trappen van het gerechtsgebouw zien de krakers er niet al te gevaarlijk uit. Maar Utrecht was een oorlogsgebied in de nacht van 24 op 25 mei na de uitspraak van het Gerechtshof dat de krakers moesten vertrekken uit de Ubicapanden. Zo begint officier van justitie Ester Lodder haar requisitoir in de zaak tegen de 25-jarige O. D., een kraker met rastahaar. D. behoorde volgens de behoorde tot het groepje de aanval op de openbare orde is begonnen.

bewakingscamera

Van die aanval op de openbare orde zijn ook beelden van een bewakingscamera. Maar die beelden zijn onduidelijk omdat de krakers de camera kapot maakten voordat zij brand stichtten op de Ganzenmarkt in Utrecht voor het Ubicapand. Dat groepje dat deze eerste brand stichtte, vluchtte weg. De brandweer werd bekogeld met verfbommen en vuurwerk vanaf het dak.

gevangenisstraf

D. is tegenstelling tot de 9 andere krakers op vrije voeten. Hij wordt alleen beschuldigd van brandstichting. Het bewijs tegen D. is dun en het bestaat voornamelijk uit zijn rastahaar. Hij is een paar straten verderop buiten adem aangehouden. Hij weigert echter een plausibele verklaring te geven en daar wordt hij door de officier aan opgehangen. Zij eist 2 maanden cel. De officier kondigt direct aan dat zij tegen de 9 andere krakers veel hogere straffen gaat eisen.

bewijs

Raadsvrouw Lydia Plantenga benadrukt dat niets deze zwijgzame kraker koppelt aan de brandstichting. Hij is aangehouden vanwege een vaag signalement over een rastakapsel. Zij wil vrijspraak. De politierechter doet vanmiddag uitspraak in alle zaken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 mei 2013 Rechter commissaris zet 1 Ubica kraker op straat

.27 mei 2013 Ubica krakers voor de rechter commissaris

24 mei 2013 Huisbaas Wim Vloet wint alweer een rechtszaak Ubica Krakers moeten nu echt weg

14 mei 2013 Ubica krakers in hoger beroep

8 mei 2013 Husbaas Vloet wint een keer een zaakje

24 april 2013 Wim Vloet probeert de krakers uit de Ubicapanden te jagen

7 april 2013 Huisbaas Wim Vloet moet de krakers uit de Ubicapanden wegjagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.