Schade voor het vertrouwen in het handelsverkeer via internet

tommy hilfigerDEN HAAG – De rechtbank veroordeelt een 22-jarige vrouw uit Den Haag wegens internetoplichting tot 9 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een 21-jarige vriendin, een ex-schoonzus, krijgt 180 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had tegen beide vrouwen 1 jaar cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk.

Tommy Hilfiger

De Haagse vrouwen plaatsten onder valse naam en via valse e-mailadressen bestellingen op de websites van onder meer Tommy Hilfiger, H&M, Zalando, OTTO, Neckermann en Mexx. Zij deden dit vanaf hun eigen IP-adressen en vanuit een internetcafé. De pakketjes lieten zij bezorgen op adressen in Den Haag en Rijswijk. De bewoners ontvingen de niet door hen bestelde pakketten. Daarna meldden de verdachten zich met een vlotte babbel. Ze zouden per abuis een verkeerd huisnummer hebben ingevuld of ze woonden op hetzelfde adres maar in een andere plaats.

webwinkel

De nietsvermoedende bewoners overhandigden daarop het pakketje aan de keurig geklede dames. Vervolgens hadden de bewoners in de nasleep veel moeite om de getroffen webwinkels ervan te overtuigen dat zij weliswaar een pakketje hadden aangenomen, maar dat niet hadden gehouden. Op deze manier zijn niet alleen bedrijven maar ook tientallen particulieren slachtoffer geworden van deze fraude.

De rechtbank vindt het heel erg handelen het vertrouwen in het handelsverkeer via internet door deze vrouwen een forse deuk heeft opgelopen. (anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

22 juni 2012 Drie maanden voorarrest erbij voor internetoplichter

 8 juni 2012 Internetoplichters twee weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.