Iemand die moeilijk nee kan zeggen

Utrecht-20130607-00534UTRECHT – Er is zelfs een petitie rond gegaan in de buurt omdat ze mij weg willen hebben vertelt de 32-jarige Thijs verontwaardigd aan rechtbankvoorzitter Roel den Otter. Thijs snapt er niets van. Er lag legaal vuurwerk in zijn schuurtje en het waren maar 4 zakken. In een andere schuur in een ander dorp lag 2000 kilo.

niet logisch

Volgens de reclassering bagatelliseert Thijs, die moeilijk nee kan zeggen, de zaak. Maar wat Thijs nou precies bagatelliseert is formeel niet duidelijk. Want Thijs zwijgt in de rechtbank. Eigenlijk valt er dan voor de reclassering weinig te doen. Maar Thijs volgt al wel een psychiatrische behandeling. Het kostbare behandelplan is al ingezet.

merkkleding

Zwijgen is in deze zaak ook niet zinvol. Al het bewijs lag in grote stapels in 2 schuren. Duizenden kilo’s illegaal vuurwerk in een schuur van de woning die Thijs huurde. Er lag grote pakketten valse merkkleding met bestellijsten. De politie vond ook nog een professionele hennepplantage met 500 planten.

Thijs heeft tegen de politie van alles verklaard dus hij hangt. Hij was van alle markten thuis. Hij had 5 telefoons voor elke handel een. Later is hij gaan zwijgen, Hij heeft zelfs 2 advocaten meegenomen naar de zitting.

psychiater

Thijs is na 3 maanden vrijgelaten. Hij komt keurig op zijn afspraken vertelt een psychiater op de zitting. De officier wil dat ondanks die negatieve proceshouding niet onderbreken. Hoewel Thijs op advies van zijn advocate Rupert zelfs zwijgt bij de behandeling van zijn persoonlijke omstandigheden. De officier eist 15 maanden cel waarvan 12 voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur.

Thijs mag van het openbaar ministerie thuis blijven. Hij hoeft niet meer naar de cel. Het is een eis om heel blij mee te zijn. De advocaten van Thijs zijn dat niet. Zij pleiten nog  1,5 uur pleiten. Uitspraak 24 juni. (anderevrehalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.