Misselijk makend geweld bij herdenking van voetballegende van Vitesse

vitesse_twitter_2ARNHEM – DE officier van justitie eist 2 jaar cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk tegen een 23-jarige supporter van Vitesse uit Westervoort. De man zou op 7 maart in Arnhem na een herdenkingsdienst ter nagedachtenis van Vitesse icoon Theo Bos een agent zwaar hebben mishandeld.

Theo Bos 

Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst in het Gelredome ontstond een ruzie buiten bij het supportershome. De agent probeerde de ruzie te sussen maar de verdachte schopte de politieman keihard in het gezicht De agent was korte tijd bewusteloos en hij liep een hersenschudding op.

misselijk

De officier noemt het geweld misselijkmakend. Er was die dag een afscheidsdienst voor Theo Bos. Maar dat heeft de verdachte er niet van weerhouden zich te laten vollopen met bier en het moment van verbondenheid niet alleen te verknallen voor het slachtoffer, maar voor iedereen die stil wilde staan bij een bijzonder moment’, aldus de officier in haar requisitoir.

De officier vordert ook een strafrechtelijk stadionverbod, naast het stadionverbod dat de verdachte al opgelegd heeft gekregen van de KNVB, zodat direct kan worden opgetreden als hij toch weer bij Vitesse opduikt. Uitspraak 26 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.