Criminele jeugdgroep Culemborg vast

Wetboek_dicht (2)ARNHEM – De rechter commissaris houdt een criminele jeugdgroep 2 weken binnen. Het gaat om 7 verdachten die vorige week zijn aangehouden in het onderzoek naar een criminele jeugdgroep uit de vroeger zo gezellige wijk Terweijde in Culemborg.

verdenking

De verdachten komen allemaal uit Culemborg en ze zijn tussen 16 en 20 jaar oud. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van 11 woninginbraken in Culemborg, witwassen en het lidmaatschap van een criminele organisatie.

aanhouding

De zeven verdachten werden dinsdag aangehouden in hun woningen in Culemborg. Tijdens de zoekingen in de woningen zijn spelcomputers, dure merkkleding, schoeisel, televisies en telefoons in beslag genomen. Daarbij zijn ook gestolen goederen aangetroffen. De groep wordt verdacht van tientallen inbraken in Culemborg en Geldermalsen. De politie onderzoekt 250 inbraken. De politie verwacht meer aanhoudingen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.