Een brute beroving

miiddenAMERSFOORT – Na bijna 2 jaar komt er een einde aan de zaak tegen 2 jongens die een vrouw de bosjes in hebben gesleurd om haar te beroven.  De officier van justitie eist tegen de 20-jarige Samir R. 21 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk. De 18-jarige medeverdachte Emre C. hoort 240 uur werkstraf en een voorwaardelijk jeugd tbs.

sieraden

Ze zouden ruim een jaar geleden in een park een vouw van de fiets hebben getrokken. De vrouw werd de bosjes in gesleurd en mishandeld. De daders gingen er met sieraden en geld vandoor.

reparatie

Op jas van de het slachtoffer en op de scooter werd DNA van de verdachten gevonden. C. dacht dat dit DNA mogelijk op de scooter was gekomen omdat hij die had gerepareerd. C. werd vrijgepleit door zijn vriendin. Hij zou die avond bij haar zijn geweest.De rechtbank liet de jongens daarop zelfs vrij om nieuw DNA onderzoek uit te laten voeren.

positief

Dat onderzoek is eindelijk klaar. De officier vindt dat zij een ronde zaak heeft. Wel heeft C. door het tijdsverloop hard aan zijn toekomst kunnen werken. Volgens de officier verloopt dat zo positief dat hij wel moet dat hij daarmee door moet gaan. Geen extra celstraf boven op het lange voorarrest, vindt de officier. De werkstraf heeft C. ook al helemaal uitgezeten. De uitspraak is op 27 juni. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Een brute beroving”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.