Uitgeprocedeerde asielzoeker heeft lang genoeg in Nederlandse gevangenissen gezeten

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank vindt het niet zinvol om deze man die al jarenlang in allerlei detentiecentra rondhangt nu nog een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. Zo besluit rechter Marieke Engbers haar uitspraak in de zaak tegen de 31-jarige Chernoh B. uit Sierra Leone.

gevangenneming

B. is niet naar de uitspraak gekomen. Dat is op zich verstandig want de officier vroeg 2 weken geleden om de gevangenneming van de verdachte. De officier eiste toen 2 jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag op een cipier.

isoleercel

B. kneep de keel dicht van de cipier. Die cipier maakte deel uit van een volgens de rechtbank overweldigende meerderheid die B. wilde afvoeren naar een isoleerdel. Maar de rechtbank oordeelt dat B,. daardoor in paniek is geraakt. B. had geen opzet om wie dan ook te doden, stelt Engbers vast.

Het is een eenvoudige mishandeling. Daarom is de straf 2 weken voorwaardelijk want B. is in afwachting van deze zaak lang in Nederland gehouden. Hij kan nu vertrekken. De cipier krijgt 250 euro. Dat zou B. moeten betalen. Voor verder schade verwijst de rechtbank hem de cipier naar zijn werkgever die hem dit soort klusjes opdraagt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 juni 2013 Een verdwenen asielzoeker die al weg had moeten zijn maar die van de officier 2 jaar mag blijven

 20 februari 2013 Langzaam schrijdt het proces voort tegen een verdwenen asielzoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.