De grensrechter naar de tweede ronde

richard697215863_thumbLELYSTAD – De rechtbank bevestigt de eisen van het openbaar ministerie in de scheidrechterzaak. Dat is niet heel verrassend.  De rechtbank heeft die voetballertjes en die ene voetbalvader ook steeds in voorarrest gehouden. Vervroegde uitspraken waren er ook niet. De advocaten tekenen onder leiding van Gerard Spong ook heel voorspelbaar direct hoger beroep aan.

Richard Nieuwenhuizen

De rechtbank is ervan overtuigd dat grensrechter Richard Nieuwenhuizen is doodgeschopt. Alsof ze tegen een bal schopten citeert het vonnis een van de getuigen.  De rechtbank hecht veel waarde hechtte aan de lezing van de deskundigen van het NFI. Een andere doodsoorzaak is niet aannemelijk, zegt de rechtbank.

vader

De jonge spelers krijgen maximaal 2 jaar jeugddetentie waarvan ook nog een deel voorwaardelijk. Voetbalvader zit 6 jaar vast. Dat is een groot verschil. De vader wordt door de rechtbank zeer zwaar aangerekend dat hij in plaats van het goede voorbeeld te geven en de jongens aan te spreken op hun gedrag is gaan meedoen met het schoppen en slaan van de grensrechter, en in geen enkel opzicht zijn verantwoordelijkheid heeft genomen.

slagader

De slagaderlijke ziekte (SMA) waarmee het advocatenkantoor van Gerard Spong opeens aan kwam zetten, sneuvelt. In de ogen van de  de rechtbank onvoldoende aannemelijk. En als Richard Nieuwenhuizen al aan die ziekte zou lijden dan kan de doodsoorzaak nog steeds aan de verdachten worden toegerekend. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 juni 2013 Eis 6 jaar tegen voetbalvader wegens doodschoppen grensrechter

29 mei 2013 Spong en Smeets kunnen naar huis

20 februari 2013 Laatste raadkamerbeslissing in doodschoppen grensrechter

17 januari 2013 Doodschoppen grensrechter 1 maand erbij voor 3 spelers van Nieuw Sloten

28 december Nog 3 spelers en 1 voetbalvader een maand binnen

20 december 2012 Eenzame kerst voor jeugdvoetballers Nieuw Sloten

14 december 2012 Ook voetbalvader en 3 spelers Nieuw Sloten in bewaring

11 december 2012 Vierde speler Nieuw Sloten in bewaring na doodschoppen grensrechter

6 december 2012 Doodschoppers grensrechter blijven 2 weken binnen

4 december 2012 Voetballers Nieuw Sloten die grensrechter doodschopten donderdag voorgeleid.

3 december 2012 Doodschoppers grensrechter Buitenboys Almere voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.