Het voordeel van een nadeel

utrecht-20120403-001581UTRECHT – Ik heb nog nooit iemand beledigd en ga het ook nooit meer doen , zegt de 21-jarige Anri tegen de politierechter. Anri zat op een bankje te blowen. Hij werd weggestuurd door de politie. Hij draaide zich om, terwijl hij wegliep, riep hij vuile flikkers tegen de politie. Dat was niet tegen die agenten bedoeld. Hij riep omdat hij boos was, zegt hij

transactie

Strafbladloze Anri kreeg een transactie thuisgestuurd van 340 euro en een schadevergoedingsvoorstel van 100 euro. Dat betaalde hij niet. Zijn advocaat Harrold Veen vertelt dat Anri diep in de schulden zit. Anri had geen geld had om die transactie te betalen. Samen met zijn advocaat heeft hij stapels rekeningen uitgezocht.

voordeel

Maar dit nadeel levert Anri wel een lagere boete op. De officier vindt het zielig en die eist nu 200 euro en 50 euro schadevergoeding. De rechter is nog milder. Want rechter Roel den Otter vindt dat een agent tegen wie je vuile flikker wordt geroepen niet direct een schade lijdt die 50 euro waard is.

termijnen

Klein nadeel is dat deze boete weer te laag is om in termijnen op te leggen. Je krijgt een acceptgiro thuisgestuurd. Maar je hebt 8 weken de tijd om 200 euro bij elkaar te sparen. .Dat moet toch wel lukken, besluit rechter Den Otter tegen Anri. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.