Een bekende Roma maakt een dronken dollemansrit door Utrecht

utrecht-20130131-00458_thumb_thumb1UTRECHT – Een rustig leven buiten Utrecht en werken. Zo schetst de 43-jarige Giuseppe N. uit Utrecht tegen de president van de rechtbank hoe zijn leven er verder uit gaat zien. N. maakt deel uit van een beruchte Roma familie. Geen achternaam staat zo vaak op de persrol van de rechtbank in Utrecht als de zijne. Giuseppe heeft met zijn deel van de familie in hun villa in De Meern zelf fors bijgedragen aan het vertrek van de uiterst populaire burgemeester Aleid Wolfsen.

rijden onder invloed

Het strafblad van Giuseppe begint al in de jaren tachtig leest rechter Van Driel voor. Niet alleen maar zware criminaliteit. Giuseppe is ook al 6 keer veroordeeld wegens rijden onder invloed. Ook op 16 augustus zat hij dronken en zonder rijbewijs in een auto. Hij scheurde ervan door toen hij politie zag. Althans dat vertelde zijn 13-jarige zoontje aan de politie. Dat zoontje was de reden dat de agent niet schoot op de wagen van Giuseppe toen hij bijna van zijn sokken werd gereden. Giuseppe zelf houdt vol dat hij niet zelf reed.

bedreiging

Giuseppe werd vrijgelaten maar hij zit weer vast op beschuldiging van poging tot doodslag. Die doodslag laat de officier op de zitting snel vallen. Het was een bedreiging vindt de officier 6 maanden en 2 jaar niet rijden. Ook wil ze 450 euro schadevergoeding voor de agent.

achternaam

Volgens advocaat Haje Weisfelt kunnen de verklaringen van de agenten niet kloppen. Hij vermoedt dat Giuseppe in deze zaak nogal last heeft van zijn beruchte achternaam. Hij vraagt vrijspraak en directe vrijlating. Dat wijst de rechtbank af. Daarna bidt Giuseppe zelf nog een keer om zijn vrijheid. Hij biedt alles aan van enkelbanden tot dagelijks contact met de politie maar ook dat wijst de rechtbank. Hij moet in de cel blijven tot de uitspraak. Die uitspraak is op 2 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

1 februari 2012 Nicolich moet weg

31 januari 2012 De zaak Nicolich 1 grote Tomlowshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.