Bericht uit Marokko laat lang op zich wachten in de zaak tegen topcrimineel

Utrecht-20130304-00474UTRECHT – De zaak tegen de 25-jarige Karim el M. wordt opnieuw uitgesteld. De rechtbank wachtte op een dienstbericht uit Marokko en toen dat een maand voor de zitting nog niet binnen was, besloot de rechtbank de zaak uit te stellen om geen dure zittingsruimte te verliezen. Een paar dagen voor de zitting kwam het bericht binnen, vertelt rechtbankpresident Brouwer.

Driebergen

Topcrimineel Karim el M. en zijn advocaat zijn er niet vandaag. El M.  zou samen met Yassine A. een gewelddadige overval hebben gepleegd op een bank in Driebergen. Medeverdachte A. is al lang door het hof tot 9 jaar veroordeeld. De topcrimineel was spoorloos en hij stond zelfs op de nationale opsporingslijst.

Marokko

El M. houdt vol dat hij in Marokko was tijdens de overval. Volgens het openbaar ministerie zijn de stempels in zijn paspoort echter vals. De rechtbank had daar een paar vragen over aan de dienst in Marokko. Dat antwoord is kakelvers binnen. Maar de officier van justitie kan nog steeds niets vertellen over het uitreizen door El M. in 2005 zoals de rechtbank had gevraagd. De nieuwe inhoudelijke behandeling is gepland op 12 september. Hopelijk is er dan wel antwoord. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

1 mei 2013 Medeverdachte Marokkaanse topcrimineel verdient helemaal niets in hoger beroep

26 maart 2013 Topcrimineel was helemaal niet in Marokko

13 maart 2013 Topcrimineel wil niet vertellen waar hij was in Marokko

8 januari 2013 Marokkaanse dokter hoeft niet te getuigen in zaak topcrimineel

17 december 2012 Topcrimineel moest naar de dokter in Marokko

4 oktober 2012 Topcrimineel van de nationale opsporingslijst houdt vol dat hij in Marokko was

26 juni 2012 Verdachte van de nationale opsporingslijst 2 weken binnen

29 november 2011 Overvaller nog spoorloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.