De doofpot van de burgemeester is gesloten

arnhemARNHEM – De advocaat generaal eist 100 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de Richard de J. De J. was in jarenlang in een totale oorlog gewikkeld met de gemeente Bunschoten.

website

De J. nam het de gemeente kwalijk dat hij met zijn moeder uit haar woning was gezet. Hij bestookte het gemeentelijk apparaat met honderden mails en brieven. De gemeente besloot niet meer te antwoorden. Toen begon de J. een website met de naam opendedoofpotvanmelis.nl. De burgemeester deed aangifte.

uit de lucht

De zaak kwam voor in Utrecht Toen was die website nog gewoon operationeel. De J. werd bij verstek veroordeeld 40 uur werken en 1500 euro voorwaardelijk wegens smaad en belediging. Hij ging in hoger beroep. Inmiddels is de website uit de lucht. Toch eist de advocaat generaal 100 uur werken en 2 weken voorwaardelijk. De officier in Utrecht had zelfs 160 uur geeist en 4 maanden voorwaardelijk. Uitspraak 27 augustus. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.