Een dure tweede ronde voor Michael Rasmussen

Michael RasmussenARNHEM – Het hoger beroep in de zaak tegen zijn voormalig werkgever Rabobank.is voor de gedopeerde Deense klimgeit Michael Rasmussen op een totale nederlaag uitgelopen. Wielerploeg Rabobank krijgt voor honderd procent gelijk. Rasmussen is midden in de Tour van 2007 in de gele trui terecht ontslagen. Hij moet inclusief schadevergoeding ongeveer 6 ton terugbetalen. Rabobank wist volgens het hof niet dat Rasmussen in Mexico was.

Michael Rasmussen

Rasmussen werd ontslagen omdat hij aan de internationale wielerbond valse informatie gaf over zijn verblijfplaats. De fax die ploegleider Theo de Rooy in april 2008 naar Rasmussen stuurde dat de ploeg op geen enkele manier zou meewerken aan welke ‘cover up inzake verblijfsplaatsen is doorslaggevend in de ogen van het hof. Een boete die de ploegleiding kort daarvoor aan Rasmussen had gegeven, maakt ook een goede indruk.

Erik Breukink

Aan een ontmoeting tussen Erik Breukink in Bergamo terwijl Rasmussen eigenlijk in Mexico had moeten zijn, hecht het hof minder waarde. Met het verweer dat het in de drukte rond de Tour niet is opgevallen, komt Rabo mee weg.  Rasmussen was volgens het gerechtshof  een topcoureur die zelf verantwoordelijkheid droeg voor zijn whereabouts. De kantonrechter in Utrecht dacht daar op 2 juli 2008 heel anders over. Die oordeelde dat Rabo 7 ton moest betalen, Rasmussen eiste 5,5 miljoen.

Het hof meldt ook nog dat alle dopingonthullingen van deze winter. De bekentenissen van Lance Armstrong,  Rasmussen en leden van de Raboploeg hebben geen enkele rol gespeeld in dit arrest. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 maart 2013 Rasmussen loopt leeg bij het hof

18 december 2012 Thomas Dekker is de volgende attractie in Circus Rasmussen

12 november 2012 Getuigenverhoor Rasmussen

19 juni 2012 Rabobank moet bewijzen dat Rasmussen heeft gelogen

10 juli 2008 De Tour kwam even langs in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.