Brute beroving 1 vrijspraak na handen schudden en 1 hogere straf

Utrecht-20130304-00474UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 21-jarige Samir R. tot 26 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk. De 18-jarige Emre C. wordt vrijgesproken van betrokkenheid bij een brute beroving in een park.

park

R. is volgens de rechtbank betrokken bij een gewelddadige beroving van  een vrouw die door meen park fietste. De vrouw werd door 3 jongens van haar fiets getrokken in de struiken gesleept daar geslagen. Ze moest haar geld en sieraden inleveren.

jas

R. zei tegen het slachtoffer dat hij een Surinamer was. Dat klopt in ieder geval niet. Wel zat het DNA van R. op de jas van de vrouw. Na bijna 2 jaar onderzoek is de rechtbank tot de conclusie gekomen dat dit DNA spoor bewijst dat R. heeft meegedaan aan de beroving.

handen

De rechtbank is het ook met advocaat Sonny Jansen eens dat niet bewezen kan worden Dat Emre C. bij de overval betrokken was. C. zegt zelf dat zijn DNA op de jas van het slachtoffer is terecht gekomen omdat hij eerder die dag handen heeft geschud met de andere verdachte. De deskundige van het NKFI vindt dat het sporenbeeld zich niet leent voor conclusies op scenario’s van de officier en de advocaat. zodat daarover geen verdere uitspraak kan worden gedaan

redelijk

Gelet op het voorgaande kan de rechtbank geen betekenis toekennen aan één van de twee scenario’s en kan op basis van het DNA-bewijs niet buiten redelijke twijfel worden vastgesteld dat verdachte op de plaats van de beroving is geweest.

Medeverdachte R. krijgt alle boosheid van de rechtbank over zich heen. R. is zo dom geweest om tijdens zijn voorlopige vrijlating een inbraak te plegen. Deze inbraak betrof de woning van zijn voormalige baas. Verdachte heeft verklaard dat hij het feit heeft gepleegd uit teleurstelling over zijn ontslag een week eerder. Dit laat zien dat hij slecht met tegenslagen om kan gaan, wat de rechtbank grote zorgen baart.

De rechtbank legt 5 maanden meer op dan de officier had geeist. Ook moet R. het slachtoffer van de brute beroving bijna 4000 euro schadevergoeding betalen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 juni 2013 Een brute beroving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.