Eis 10 jaar tegen brandstichter

BRANDGOOIAMSTERDAM – De officier van justitie eist 10 jaar gevangenisstraf tegen de 32-jarige Peter K. uit Laren. Volgens het OM is de verdachte verantwoordelijk voor 11f brandstichtingen in Laren, Blaricum tussen 2006 en 2012. Het ging daarbij voornamelijk om natuurbranden, autobranden en branden in woningen.

vrijwillig

K. werkte als centralist bij alarmcentrale 112 en was actief bij de vrijwillige brandweer.  Al in 2006 trok hij de aandacht van de politie als mogelijke brandstichter, maar pas 5 jaar later stelde de politie een serieus onderzoek in.

recidive

Vanwege de seriematigheid van de brandstichtingen schat de officier van justitie de kans hoog in dat de verdachte weer soortgelijke feiten zal begaan als hij vrij zou komen. Bovendien weigert verdachte hulp te aanvaarden of in te zien dat hij een probleem heeft. Omdat hij niet meewerkte aan een persoonlijkheidsonderzoek is het niet mogelijk een passende behandeling voor hem te vinden om recidive te voorkomen. Een lange gevangenisstraf is volgens het OM noodzakelijk om de maatschappij tegen de verdachte te beschermen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.