6 Maanden cel voor een bekende Roma wegens bedreiging

utrecht-20130131-00458_thumb_thumb1 UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 43-jarige Giuseppe N.tot 6 maanden cel wegens bedreiging. Ook mag N. 2 jaar niet autorijden. N. is met zijn auto ingereden op een agent terwijl deze op de weg stond. De agent schrok zo dat hij een pistool trok.

achternaam

N. is de bekendste Roma van Utrecht en zijn strafblad is fors. N. hield vol dat zijn neef de auto bestuurde. Maar zijn zoontje verklaarde heel anders tegenover de politie. Advocaat Haje Weisfelt dat de politie achter hem aan kwam vanwege zijn achternaam. De rechtbank gelooft helemaal niets van het verhaal van N.:

dollemansrit

Verdachte is, tijdens een dollemansrit om te ontkomen aan de politie, met zijn auto met hoge snelheid op aangever afgereden en heeft op het allerlaatste moment om hem heen gestuurd. Aangever was op dat moment werkzaam als motoragent en voelde zich zo onveilig dat hij zijn dienstpistool heeft getrokken. De impact van een dergelijke bedreiging kan voor een slachtoffer zeer groot zijn en ook langdurige angstgevoelens veroorzaken. Bovendien veroorzaakt dit handelen een geschokte rechtsorde in het algemeen.

Daarbij komt dat verdachte ten tijde van de dollemansrit onder invloed van alcohol verkeerde en zonder geldig rijbewijs reed De veiligheid van de twee kinderen die bij hem in de auto zaten alsmede die van de overige verkeersdeelnemers zijn door verdachtes toedoen in gevaar gebracht. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 juni 2013 Een bekende Roma maakt een dronken dollemansrit door Utrecht

1 februari 2012 Nicolich moet weg

31 januari 2012 De zaak Nicolich 1 grote Tomlowshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.