Fyra een onitaliaans pak slaag

fyra UTRECHT – De rechtbank Midden Nederland heeft de Italiaanse treinenbouwer Ansaldo Breda een duur dagje bezorgd. De rechtbank doet uitspraak in 2 zaken die vorige week dienden.

Fyra

Die Fyra zorgt eindelijk weer eens voor een beetje internationale allure in het gerechtsgebouw dat is het lang geleden. Sinds het uitvaren van het zeilmeisje hebben we in Utrecht weinig buitenlandse cameraploegen gezien. De Italianen zorgen in de rechtbank voor veel drukte.

garanties

Ze krijgen van de rechter een onitaliaans pak slaag. De rechter bepaalt da de Belgische NMBBS bedrijf 37 miljoen euro aan garanties mag opeisen. De Italianen wilden dat tegenhouden. Maar dat kan helemaal niet oordeelt, de kantonrechter, De Belgen kunnen die garanties altijd opeisen. Alleen in geval van bedrog kan dat niet.

testrapporten

Ook krijgen de Itailanen geen inzage in de testrapporten van de NS. IN die rapporten staat de reden waarom de Nederlanders en de Belgen willen stoppen met de Italiaanse treinen. Volgens de Italianen zijn de problemen ontstaan door klunzig onderhoud en slecht weer. Volgens de NS zijn de rapporten alleen voor intern gebruik. De rechter vindt dat goed.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.