Zwijgen is voorlopig vrij

latex handschoen UTRECHT – De rechtbank heropent het onderzoek tegen de 22-jarige David. David is volgens de officier betrokken bij een beroving die leidde tot een inbraak. De officier eiste al 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk tegen David.

latex handschoen

Een vriend van David, een matroos op een binnenschip werd van zijn fiets gerukt en aan een boom vastgebonden. Terwijl de matroos aan de boom vastgebonden stond, werd het binnenschip leeggestolen door een groepje jongens. David is de enige die wordt opgepakt omdat zijn dna is gevonden op een stukje latex handschoen.

snackfabriek

David zweeg tot de zitting. Op de zitting vertelde hij opeens het verhaal dat hij in een snackfabriek werkte en dat hij dagelijks die handschoenen droeg . Hij gooide ze ook vaak na zijn werk op straat en iemand moet die handschoen gevonden hebben.

bewijs

Dit verhaal is niet erg geloofwaardig maar omdat er wel heel weinig ander bewijs is geeft de rechtbank de officier opdracht om dit verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Ook is de rechtbank het met advocaat Boot eens dat David moet worden vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Op 1 oktober moet hij zich weer melden in de rechtbank. Dan gaat de rechtbank verder met de inhoudelijke behandeling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 juni 2013 Zwijgen is voorlopig vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.