Doodslag Nathalie van Poelgeest 12 jaar

nathalie-van-poelgeest_thumb2LELYSTAD – De officier eist 12 jaar gevangenisstraf tegen de 44-jarige Dennis H. wegens doodslag op Nathalie van Poelgeest op 12 mei in Lelystad.

Nathalie van Poelgeest

Volgens de verdachte heeft het slachtoffer zichzelf toen zij met het pistooll speelde, per ongeluk door het hoofd geschoten. De officier gelooft daar weinig van. De ouders van H. verklaren dat hij haar per ongeluk heeft neergeschoten toen hij het pistool op haar richtte. H. zwijgt verder en dat vindt de officier schrijnend voor de nabestaanden

nacht

De officier hangt haar verhaal op aan camerabeelden waarop de verdachte te zien is bij de woning,  Hij heeft in diezelfde nacht, kort na het feit, tegenover familie aangegeven dat hij betrokken was bij de dood van Nathalie. De verdachte heeft bovendien sporen weggemaakt; de kleding die hij die nacht droeg, het vuurwapen en de huls, zijn niet teruggevonden. De officier van justitie weegt in de eis mee dat de verdachte geen ambulance heeft gebeld, terwijl Van Poelgeest toen nog leefde.

advocaat

Advocaat Geert Iem Roos noemt de belastende verklaring van de onbetrouwbaar. Roos houdt het op een ongeluk of zelfmoord. Er zijn geen sporen dat de verdachte het wapen in de hand heeft gehad, zegt Roos. De uitspraak is op 18 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

7 maart 2013 2 Maanden erbij voor verdachte moord op Nathalie van Poelgeest terwijl het volgens advocaat een ongeluk lijkt

21 februari 2013 Verdachte Nathalie van Poelgeest voor de tweede keer in bewaring

18 februari 2013 Verdachte moord Nathalie van Poelgeest opnieuw aangehouden

9 januari 2013 Sectierapport ontbreekt verdachte moord Nathalie van Poelgeest op vrije voeten

30 november 2012 Voorarrest verlengd verdachte moord Nathalie van Poelgeest

19 november 2012 Verdachte moord Nathalie van Poelgeest 14 dagen binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.