Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

shoarma UTRECHT – De raadkamer verlengt het voorarrest van een 37-jarige man uit Utrecht met 3 maanden.  Het openbaar ministerie verdenkt deze Utrechter van moord op Mouammer Kaplan in een shoarmazaak in Utrecht 14 jaar geleden.

shoarmazaak

De arme verdachte die verder ook geen strafblad heeft, liep tegen de lamp door een winkeldiefstal. Hij moest zijn DNA inleveren en er kwam een hit met een moord uit 1999. Hij is het slachtoffer van het nieuwe beleid in Nederland om iedereen die een msidrijf pleegt, in de databank te gooien.

advocaat

Advocaat Matthijs van Dam benadrukt dat deze DNA hit wel voldoende is om deze verdachte 3 maanden op te sluiten met een onderzoeksgrond. Maar dit DNA  alleen is zeker niet voldoende voor een veroordeling volgens Van Dam. Daar is tegenwoordig meer voor nodig. En meer bewijs heeft de advocaat nog niet gevonden in dit dossier.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.