4 jaar voor man die honderden meisjes lastig viel

voorzijde_pvj_en_p2-1 DEN HAAG – De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Den Briel tot 4 jaar celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk wegens ontucht met minderjarige meisjes en het maken en verspreiden van kinderporno. Een 22-jarige medeverdachte uit Voorburg krijgt  2 jaar cel waarvan 16 maanden voorwaardelijk.

webcam

Het contact tussen de mannen en de meisjes vond plaats via een webcam. De mannen hebben de minderjarige meisjes -tussen de 10 en 15 jaar oud- in chatgesprekken bij herhaling verleid of gedwongen tot het verrichten van vergaande en schokkende seksuele handelingen bij zichzelf. Zij maakten daarvan beelden zonder dat de meisjes dat wisten en bewaarden deze beelden op hun computer.

Habbo

Om in contact te komen met de meisjes bezochten de mannen websites waar veel potentiële slachtoffers te vinden waren, zoals Hyves en Habbohotel. De mannen benaderen de jonge meisjes soms als zichzelf, maar vaak ook onder een andere identiteit. Door als een meisje of als een jongen van gelijke leeftijd met die meisjes te chatten, probeerden zij hun vertrouwen te winnen. In latere contacten werd door de mannen niet geschuwd om die meisjes, als ze zich bijvoorbeeld niet naakt wilden tonen voor de webcam, te dreigen met het plaatsen van foto’s of filmpjes van de meisjes op internet. Ook gebruikten de mannen informatie die zij vanaf de profielsites van de meisjes hadden verkregen om hen onder druk te zetten en te bedreigen.

strafmaat

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het aantal meisjes, de leeftijd van de meisjes, de manier waarop de mannen te werk zijn gegaan, de aard van de handelingen waartoe de meisjes zijn gedwongen en het feit dat er ook beelden van zijn  gemaakt. Minderjarigen ondervinden van deze handelwijze vaak grote psychische en lichamelijke schade, die hun verdere ontwikkeling ernstig kan schaden of belemmeren. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 juni 2013 Eis 4 jaar tegen man die honderden meisjes benaderde via sociale media

6 september 2012 Verdachte benaderde meer dan 100 minderjarige meisjes via sociale media met seksuele voorstellen

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.