Crisiscime toch niet zitten voor belastingfraude

Belastingdienst ARNHEM – De advocaat generaal eist 240 uur werkstraf en 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de 44-jarige Olaf J. wegens belastingfraude. Het is voor J.  een positief begin van het hoger beroep want de rechtbank had hem veroordeeld tot 3 maanden onvoorwaardelijk en 180 uur werken.

boten

J. verkocht boten en zijn bedrijf leed zwaar onder de crisis. Om uit de problemen te komen, verzon hij een hele grote order. Hij vervalste vervolgens een inkoopfactuur van een Italiaans bedrijf. J. vroeg direct de btw terug en hij kreeg 2 ton op zijn bankrekening gestort. Bij een tweede poging liep hij tegen de lamp.

huis

De advocaat van J. voerde aan dat het gezin van J. op straat zou komen te staan als J. de cel in zou draaien, De rechtbank was daar niet gevoelig voor. De advocaat ging in hoger beroep en in Arnhem treft hij een staande magistraat met een warmer hart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 februari 2013 Zitten wegens belastingfraude

28 januari 2013 Een bedrijf levend houden door de belastingdienst op te lichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.