Lijk in sloot gangsterliefje verstopte de buit

Bart Nelson UTRECHT – Mijn client heeft met de moord helemaal niets te maken. Haar zaak kan door de politierechter worden afgedaan. Dat betoogt advocaat Jan Hoens over de 33-jarige Elina C. C. is de vriendin van Sugat Y. die samen met zijn vader wordt beschuldigd van de moord op Bart Nelson. Nelsons lijk werd op 11 januari in een sloot gevonden.

Bart Nelson

S. heeft tot 6 weken na de moord 240.000 euro bewaard. De officier schijnt te denken dat Nelson om dat geld is vermoord. De politie vond het geld . Nu wordt het gangsterliefje beschuldigd van witwassen. De vrouw geeft toe dat ze al dat geld heeft verstopt. Ik wist niet dat ik iets verkeerd deed, zegt ze met duidelijke stem tegen de rechtbank.

andere zitting

Haar advocaat Jan Hoens wil de vrouw op een andere zitting hebben. Hij vindt het helemaal niet nodig dat zij tegelijk met haar vriend wordt berecht. Die moord straalt ook op de vrouw af, betoogt Hoens, De officier benadrukt dat de vriend ook wordt beschuldigd van witwassen. Dat ene feit hebben de geliefden samen gepleegd en daarom moeten ze samen worden berecht, vindt de officier. De rechtbank kiest een middenweg, wel op de zitting, maar het feit zal apart worden behandeld zodat Elina niet 2 dagen in de rechtbank hoeft te zijn.

beste vriend

Haar vriend heeft veel te lijden want hij vertelt het verhaal dat zijn beste vriend Bart Nelson is doodgeschoten door zijn vader. Advocaat Joost Denissen vraagt weer om vrijlating. Volgens Denissen is er geen bewijs voor moord. De rechtbank beslist op 11 juli over de verzoeken. De zaak gaat verder op 1 oktober. Inhoudelijke behandeling eind november. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

2 maart 2013 Lijk in sloot ook chauffeur voorgeleid

28 januari 2013 Lijk in sloot voorarrest verlengd

16 januari 2013 Lijk in sloot 2 verdachten in bewaring

Een gedachte over “Lijk in sloot gangsterliefje verstopte de buit”

  1. Ik was erg benieuwd naar je verslag, maar moet eerlijk zeggen dat het me enorm tegenvalt. Slordig geschreven: grammaticale fouten en maar liefst 7 feitelijke onjuistheden. Jammer hoor. En dan de quasi komisch bedoelde term ‘gangsterliefje’. Deze doet totaal geen recht aan het leed dat deze hele zaak bij alle betrokkenen teweegbrengt en maakt dat je, in ieder geval door mij, niet meer als serieuze rechtbankjournalist gezien kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.