Eis 10 jaar voor moord op vrouw die werd gevonden door een filmploeg

marigret-fullinckDEN HAAG  – De officier van justitie eist 10 jaar gevangenisstraf en tegen een 22-jarige Schiedammer. De verdachte zou zijn vriendin hebben gewurgd en haar daarna hebben ‘gedumpt’ in het Rijn-Schiekanaal. Hij zou bij dat laatste geholpen zijn door een vriend – een 22-jarige Rotterdammer – die 24 dagen cel en 100 uur werkstraf hoorde eisen.

Marigret Fullinck

Op 22 maart 2012 stuitte een cameraploeg van Omroep West bij toeval op een lichaam dat in het Rijn-Schiekanaal dreef ter hoogte van het A4-viaduct bij Rijswijk. Het bleek te gaan om een 20-jarige Marigret Fullinck die op 20 februari 2012 door haar vriend als vermist was opgegeven. Zij bleek gewurgd.

vriend

De vriend legde verschillende, onderling tegenstrijdige verklaringen af. Nadat hij eerst had verklaard dat het slachtoffer op 20 februari nog bij hem was en daarna verdween, kwam hij later met het verhaal dat hij haar dood in zijn woning had aantroffen, nadat zij zelfmoord zou hebben gepleegd. De officier vindt het opmerkelijk dat de verdachte die zelfmoord niet heeft genoemd, toen hij haar als vermist opgaf. Daarbij komt dat hun mobiele telefoons van verdachte en Fullinck tot in de middag van 20 februari nabij de woning van verdachte plaatsen.

medeverdachte

Een heel belangrijk bewijsmiddel wordt ook gevormd door de verklaringen van zijn vriend, de 22-jarige Rotterdammer. Die stelt dat hij op 21 februari 2013 bezoek kreeg van de hoofdverdachte. Deze vertelde dat hij ruzie had gehad met zijn vriendin, haar vast had gepakt en door elkaar had geschud waarop zij in elkaar was gezakt. De vrienden gingen daarop naar de woning van de hoofdverdachte waar zij de vriendin levenloos aantroffen in de woonkamer. Vervolgens beschreef de 22-jarige Rotterdammer gedetailleerd hoe het lichaam werd vervoerd en in het water belandde.

kentekenregistratie

Deze verklaring vindt steun in harde gegevens, zoals de automatische kentekenregistratie boven de snelweg, de details van de route, de dumpplek en het werktijdenrooster van 22-jarige Rotterdammer.Volgens het Pieter Baan Centrum – waar de hoofdverdachte ter observatie is opgenomen – lijdt deze aan een complexe persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische trekken. Ook is de hoofdverdachte in het verleden al eerder in aanraking gekomen met de politie wegens huiselijk geweld. De uitspraak is op 24 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 december 2012 Ex vriend Marigret Fullinck naar Pieter Baan

10 juli 2012 Verdachte vrijgelaten in zaak Marigret Fullinck.

19 juni 2012 Nog twee verdachten vast na vondst lijk door filmploeg TV West

5 juni 2012 Verdachte in zaak Marigret Fullinck blijft twee weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.