Hinderlijke recidivisme

utrecht2012042700170 UTRECHT – Ik ben een 29 jaar oud. Ik kon toch niet bij mijn moeder gaan wonen. Dat vertelt de 29-jarige Soner  B. aan de rechtbank. Hij wil graag kwijt  dat hij alles op orde had en dat hij in paniek raakte en toen binnen 3 uur  3 strafbare feiten pleegde.

moeder

Zijn vriendin had hem aan de dijk gezet en zijn gas water en licht was afgesloten. Daar raakte hij zo van in paniek dat hij bij een vriend in de auto stapte. Geld lenen bij zijn moeder durfde hij niet.Binnen 3 uur, braken ze 3 auto’s open. Bij de derde wagen stond de eigenaar toe te kijken. Die eigenaar belde de politie. De politie zette de achtervolging in en 20 minuten later zaten Soner en zijn dievenmaat in de cel.

reclassering

Soner werd door de raadkamer vrijgelaten. Hij zou contact zoeken met de reclassering om aan zijn alcohol- of drugsprobleem te werken. Dat deed hij niet zijn afspraak kwam hij niet na. Een paar dagen later zat hij weer in de cel omdat hij weer een autokraak had gepleegd. En moet hij in de cel zijn berechting afwachten.

proeftijd

De officier van justitie op zitting snapt zelf ook niet waarom die laatste feit vandaag niet op de dagvaarding staat. Net zo min als de officier snapt waarom hij om een ten uitvoerlegging moet vragen waarvan de proeftijd allang is verlopen. Het zal te maken hebben met de gigantische puinhopen op alle parketten in Nederland. Dagelijks staan officieren met rode konen in  rechtszalen uit te leggen waarom hun administratie niet in staat is stukjes papier op tijd van A naar B te verplaatsen.

recidivist

Voor Soner is het een gelukje. Het is met zijn strafblad onwaarschijnlijk maar de proeftijd is echt verlopen. De officier is het verder zat met hem. Soner is een hinderlijke recidivist, volgens het openbaar ministerie. Zes maanden moet hij de cel in. Advocaat Chrissy Stroobach benadrukt dat het toch 3 jaar goed is gegaan. Uitspraak 25 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.